Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi

Anunturi
Ziua Uşilor Deschise pentru tineri la NEOVITA

Adolescenţii şi părinţii lor în trei cifre:
• Adolescenţii care vorbesc cu părinţii despre sexualitate şi dezvoltare încep viaţa sexuală cu un an mai târziu decât semenii lor care nu au această oportunitate. (Studiul KAP Moldova, 2005)
• 70 la sută din decesele premature ale adulţilor sunt cauzate de comportamente riscante iniţiate în perioada adolescenţei. (OMS)
• Comunicarea bună cu părinţii protejează adolescenţii de adoptarea comportamentelor riscante: consum de alcool, tutun şi droguri; relaţii sexuale precoce, stări depresive şi suicid. (OMS)

Agenda acţiunii Ziua Uşilor Deschise la NEOVITA:
10.00-17.30 – specialiştii Centrului au răspuns la întrebările adolescenţilor şi tinerilor
14.00-16.00 – vizita adolescenţilor de la Şcoala Internat nr. 2 din Chişinău la centru, activităţi interactive
17.30-18.30 – inaugurarea Clubului Părinţilor cu adolescenţi şi preadolescenţi.

Cu o zi înainte, voluntarii Centrului „Neovita” au distribuit invitații la Centru în reţeaua restaurantelor „Andy’s Pizza” şi „La plăcinte” – partenerul acţiunii Uşi Deschise la NEOVITA. Cu acest card, tinerii vin la Centru și primesc 10 prezervative gratis şi răspunsuri la 10 întrebări despre sexualitate şi despre altele.

„Într-un deceniu de activitate, Centrul „Neovita” s-a aflat în serviciul tinerilor din Moldova: aproape de îngrijorările adolescenţilor legate de sănătate și dezvoltare și aproape de profesioniștii care oferă tinerilor informaţii și consultaţii”, afirmă Șefa Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, Dr. Galina Leșco.

Centrul „Neovita” a fost creat, la 30 mai 2002, de către Asociaţia „Sănătate pentru Tineri” cu suportul UNICEF Moldova în colaborare cu Asociaţia Medicală Teritorială Râșcani și Primăria mun. Chișinău. „Neovita” este unul dintre primele centre prietenoase tinerilor deschise în Republica Moldova.

În 2007, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a fost integrat în sistemul de sănătate publică din ţară și este acum finanţat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. De-a lungul anilor, „Neovita” a contribuit la crearea Reţelei Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor și funcţionează ca centru de resurse pentru această reţea și pentru specialiștii care prestează servicii de sănătate pentru tineri. În prezent, Centrul „Neovita” și Asociația „Sănătate pentru Tineri” implementează proiectul „Generație Sănătoasă”, realizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății și susținut de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).

„Neovita”: 10 ani în câteva cifre:
• 30 mai 2002. Crearea Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor NEOVITA
• 2007. NEOVITA devine parte a sistemului de sănătate publică, subdiviziunea IMSP AMT Râșcani, Chişinău
• 2011. NEOVITA devine centru de resurse în extinderea SSPT la nivel naţional
• Peste 100.000 beneficiari tineri şi adolescenţi
• Peste 30.000 de consultaţii individuale sau în cuplu
• Din fiecare 10 beneficiari NEOVITA 6 sunt fete şi 4 băieţi
• Peste 1.000 de specialişti (medici, asistente medicale, profesori) instruiţi şi antrenaţi
• 7 generaţii de voluntari implicaţi
• Peste 150.000 de prezervative distribuite
• 96 la sută din beneficiari sunt mulţumiţi de servicii NEOVITA
• 7 membri ai echipei NEOVITA în 2002
• 19 membri ai echipei NEOVITA în 2012
• 4 familii formate şi 4 copii născuţi în echipa NEOVITA

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”
str. Socoleni 19, Poșta Veche, Chișinău
Tel./fax: 022 406.632. Linia info: 022 463.728
E-mail: info@neovita.md
www.neovita.md, www.sspt.mdAltele din Anunturi

Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea licitației pentru achiziția de servicii de auditare externă în cadrul Proiectului „Generație Sănătoasă.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea licitației pentru servicii de tipărire a unui set de materiale de comunicare destinate rețelei naționale de centre de sănătate prietenoase tinerilor.
Citeşte mai mult...
Licitație: Reference nr. HG19A „Elaborarea unei versiuni noi a site-ului www.neovita.md” Proiect: ”Generație Sănătoasă” Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță concursul Ref. HG19A, pentru selectarea unei companii care va elabora o nouă versiune a site-ul www.neovita.md, care să acopere nevoile de comunicare online ale CSPT ”NEOVITA” din mun. Chișinău în calitate de Centru de resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor, alături de calitatea sa de prestator servicii medicale pentru adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentelor medicale destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri), în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”.
Citeşte mai mult...
Tuturor celor interesați: Vă rugăm să vedeți atașat fișierul cu întrebările și răspunsurile aferente acestora, pentru licitația Reference nr. HG18D - "Procurarea echipamentelor IT".
Citeşte mai mult...
Tuturor celor interesați: Vă rugăm să vedeți atașat fișierul cu întrebările și răspunsurile aferente acestora, pentru licitația Reference nr. HG18AB - "Procurarea echipamentului și instrumentarului medical".
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentelor IT destinate activităților de informare în cadrul Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri) din mun. Chișinău, în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”.
Citeşte mai mult...
Stimați Domni, Prin prezenta, Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță anularea, din motive tehnice, a licitației Reference nr. HG18C “Procurarea echipamentelor IT”, lansată în data de 25.05.2018. În timpul apropiat va fi lansată o licitație similară. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru inconveniențele create.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentului și instrumentarului medical destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri), în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”, după cum urmează
Citeşte mai mult...
Asociația ”Sănătate pentru Tineri” și Centrul Național de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor Neovita, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNICEF ȘI UNFPA vă invită să luaţi parte la a doua Conferința națională în sănătatea adolescenților (cu participare internațională) din Republica Moldova, care se va desfășura la 03 – 04 noiembrie 2016 în Chișinău.
Citeşte mai mult...
Психологическое сопровождение беременности и родов семинар для врачей, психологов, специалистов по грудному вскармливанию
Citeşte mai mult...
Tender name: REFERENCE ­­­01 from 04.02.2016 Project title: "Healthy Generation – Scaling up Youth-Friendly Health Services in Moldova",
Citeşte mai mult...
Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor va avea loc la 4-5 decembrie 2014 la Chișinău. Conferinţa este organizată de Asociația Obştească „Sănătate pentru Tineri” şi Centrul Național de Resurse pentru Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, cu susţinerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.
Citeşte mai mult...
Specialiștii și voluntarii de la CSPT "NEOVITA" invită la Zilele Sanatatii din cadrul Expozitiei internationale specializate “MoldMedizin & MoldDent”, organizate la Sala de Expoziții MOLDEXPO, pavilionul 2
Citeşte mai mult...
În perioada 2 mai 2014 - 12 decembrie 2014, Asociația "Sănătate pentru Tineri" organizează o serie de vizite de monitorizare şi şedinţe de supervizare a activității Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor. Vedeţi Orginul Ministerului Sănătății privind activităţile de monitorizare a CSPT.
Citeşte mai mult...
O campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor va fi lansată sâmbătă, 5 aprilie 2014, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” din Chişinău. Campania promovează comportamentele sigure şi protectoare pentru adolescenţi.
Citeşte mai mult...
Dacă Dvoastră - Sunteţi îngrijoraţi de starea sănătăţii tinerii generaţii și activați în domeniu sănătății adolescenților - Sunteţi interesaţi de sporirea calităţii serviciilor de sănătate oferite adolescenţilor - Doriţi ca deprinderile Dvoastră de predare în domeniu sănătăţi şi dezvoltării adolescenţilor să fie mai eficiente atunci Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”, 30 iulie -2 august 2013, va fi util pentru Dvoastră.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi
© 2019 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 173   Total azi: 27

PAGINA ÎN SUS