Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi

Anunturi
Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”,

 

ANUNŢ

Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”,

30 iulie-2 august 2013, Chişinău

Dacă Dvoastră

-        Sunteţi îngrijoraţi de starea sănătăţii tinerii generaţii și activați în domeniu sănătății adolescenților

-        Sunteţi interesaţi de sporirea calităţii serviciilor  de sănătate oferite adolescenţilor

-        Doriţi ca deprinderile Dvoastră de predare în domeniu sănătăţi şi dezvoltării adolescenţilor să fie mai eficiente

atunci  Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”, 30 iulie -2 august 2013, va fi util pentru Dvoastră.

 

Sunt invitaţi să participe la Curs specialiştii, în conformitate cu criteriile de eligibilitate:

-        profesori universitari de la Universitatea de Medicină şi de la Colegiile de medicină,

-        medici, psihologi, asistenţi sociali – consultaţi din cadrul Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, în special celor noi create în 2012

-        alţi specialişti care lucrează în domeniu  sănătăţii şi dezvoltării adolescenţilor.

 

Participanţii la cur vor beneficia de o instruire complexă oferită de specialiştii de top şi profesori universitari cu renume internaţional din Sankt-Petersburg, Rusia

Cursul va utiliza programul şi metodele de instruire EuTeach –Program de bază european în instruirea efectivă în sănătatea adolescenţilor.

 

Subiecte cheie abordate în cadrul cursului:

-        particlaritățile dezvoltării fizice, psho-sexuale ale adolescentilor la etapa actuală

-        dereglarile de dezvoltare pubertară la fete și la băieți - identificare și corecție

-        prevenirea comportamentelor riscante la adolescenţi

-        dereglarile comportamentului alimentar la adolescenti (anorexia, bulemia). Aspecte medicale și psihologice ale dereglarilor de nutriție la adolescenți

-        particularităţile consilierii adolescenţilor în prevenirea şi soluţionarea problemelor de sănătate, inclusiv contextul familiar în consilierea adolescenţilor

-        problemele somatice la adolescentele cu dereglări ale sănătăţii reproducerii

-        organizarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor. Discutarea experienţei internaţionale în domeniu.

 

Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013 reprezintă un curs avansat în domeniu, organizat anual de către Asociaţia Obştească ”Sănătate pentru Tineri” în cadrul Proiectului  moldo-elveţian  ”Generaţie Sănătoasă”  în baza Memorandumului de Înţelegere între direcţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi Ministerul Sănătăţii şi vine să susţină eforturile Guvernului Republicii Moldova în sporirea accesului tinerei generaţii la servicii calitative de sănătate. Cursul va fi organizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ”N.Testemiţanu”, Centrul Naţional Sănătatea Reproducerii şi Genetică Medicală, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita.

 

Cursul nu solicită taxă de participare.  Cheltuielile legate de organizarea şi desfăşurarea cursului de instruire vor fi suportate din cadrul proiectului „Generaţie Sănătoasă”, cu excepţia cheltuielilor de transport spre şi de la Chişinău, care le vor acoperi participanţii personal.

 

Şcoala de vară va avea loc la 30 iulie-2 august 2013, în mun. Chişinău, în cadrul  complexul hotelier al Institutului Muncii, Str. Zimbrului,10. Activitatea interactivă de prezentare a Serviciilor de Sănătate Tinerilor şi schimbul de experienţă în domeniu va avea loc în cadrul Centrului de sănătate prietenos tinerilor Neovita, mun. Chişinău, Str. Socoleni 19.

 

Participanţii la Şcoala de Vară vor beneficia de materiale informative şi vor primi certificate cu creditele respective. Ţinând cont de originea lectorilor cursul va fi predat în limbile română şi rusă.

 

Dacă sunteţi interesat de a participa, Vă rugăm să completaţi formularul de aplicare  (formular anexat la scrisoarea dată) la Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013 pînă la data de  15 iulie 2013, la adresa e-mail info@neovita.md  sau  fax.  022 40 66 32.

 

Vă atenţionăm, că numărul participanţilor la curs este limitat şi vor avea prioritate de a fi selectaţi pentru participare persoanele eligibile (conform criteriilor prezentate mai sus), în ordinea depunerii cererilor. Persoanele selectate pentru a participa vor fi anunţate pînă la 22 iulie 2013

 

 

Descarca formularul de aplicare aici Altele din Anunturi

Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea licitației pentru achiziția de servicii de auditare externă în cadrul Proiectului „Generație Sănătoasă.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea licitației pentru servicii de tipărire a unui set de materiale de comunicare destinate rețelei naționale de centre de sănătate prietenoase tinerilor.
Citeşte mai mult...
Licitație: Reference nr. HG19A „Elaborarea unei versiuni noi a site-ului www.neovita.md” Proiect: ”Generație Sănătoasă” Asociația Obștească “Sănătate pentru Tineri” anunță concursul Ref. HG19A, pentru selectarea unei companii care va elabora o nouă versiune a site-ul www.neovita.md, care să acopere nevoile de comunicare online ale CSPT ”NEOVITA” din mun. Chișinău în calitate de Centru de resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor, alături de calitatea sa de prestator servicii medicale pentru adolescenți și tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 24 de ani.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentelor medicale destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri), în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”.
Citeşte mai mult...
Tuturor celor interesați: Vă rugăm să vedeți atașat fișierul cu întrebările și răspunsurile aferente acestora, pentru licitația Reference nr. HG18D - "Procurarea echipamentelor IT".
Citeşte mai mult...
Tuturor celor interesați: Vă rugăm să vedeți atașat fișierul cu întrebările și răspunsurile aferente acestora, pentru licitația Reference nr. HG18AB - "Procurarea echipamentului și instrumentarului medical".
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentelor IT destinate activităților de informare în cadrul Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri) din mun. Chișinău, în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”.
Citeşte mai mult...
Stimați Domni, Prin prezenta, Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță anularea, din motive tehnice, a licitației Reference nr. HG18C “Procurarea echipamentelor IT”, lansată în data de 25.05.2018. În timpul apropiat va fi lansată o licitație similară. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru inconveniențele create.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentului și instrumentarului medical destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor (CSPT-uri), în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”, după cum urmează
Citeşte mai mult...
Asociația ”Sănătate pentru Tineri” și Centrul Național de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor Neovita, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNICEF ȘI UNFPA vă invită să luaţi parte la a doua Conferința națională în sănătatea adolescenților (cu participare internațională) din Republica Moldova, care se va desfășura la 03 – 04 noiembrie 2016 în Chișinău.
Citeşte mai mult...
Психологическое сопровождение беременности и родов семинар для врачей, психологов, специалистов по грудному вскармливанию
Citeşte mai mult...
Tender name: REFERENCE ­­­01 from 04.02.2016 Project title: "Healthy Generation – Scaling up Youth-Friendly Health Services in Moldova",
Citeşte mai mult...
Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor va avea loc la 4-5 decembrie 2014 la Chișinău. Conferinţa este organizată de Asociația Obştească „Sănătate pentru Tineri” şi Centrul Național de Resurse pentru Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, cu susţinerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.
Citeşte mai mult...
Specialiștii și voluntarii de la CSPT "NEOVITA" invită la Zilele Sanatatii din cadrul Expozitiei internationale specializate “MoldMedizin & MoldDent”, organizate la Sala de Expoziții MOLDEXPO, pavilionul 2
Citeşte mai mult...
În perioada 2 mai 2014 - 12 decembrie 2014, Asociația "Sănătate pentru Tineri" organizează o serie de vizite de monitorizare şi şedinţe de supervizare a activității Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor. Vedeţi Orginul Ministerului Sănătății privind activităţile de monitorizare a CSPT.
Citeşte mai mult...
O campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor va fi lansată sâmbătă, 5 aprilie 2014, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” din Chişinău. Campania promovează comportamentele sigure şi protectoare pentru adolescenţi.
Citeşte mai mult...
Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a avut, la 6 iunie 2012, uşile deschise pentru adolescenţi şi părinţi. Evenimentul a fost ocazionat de împlinirea celor 10 ani de activitate a Centrului „Neovita”.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi
© 2019 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 173   Total azi: 27

PAGINA ÎN SUS