Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi

Anunturi
Anunț Conferința a II-a națională în sănătatea adolescenților. „Sporirea relizienței – dezvoltarea sănătoasă în condiții de risc”

Asociația ”Sănătate pentru Tineri” și Centrul Național de Resurse în Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor Neovita,  în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, OMS, UNICEF ȘI UNFPA vă invită să luaţi parte la a doua Conferința națională în sănătatea adolescenților (cu participare internațională) din Republica Moldova, care se va desfășura la 03 – 04 noiembrie 2016  în Chișinău.

Adolescența este o perioada atît de dezvoltare intensă, cît și de explorare și experimentare, care sporește vulnerabilitatea tinerilor  pentru diferite riscuri de sănătate.  Crearea unui mediu suportiv în familie, comunitate, societate în general, ar putea contribuie esențial la sporirea relizienței adolescenților față de factorii de risc pentru sănătate și dezvoltarea lor. Conferința dată va pune accesul pe promovarea intervenților care  sporesc capacitățile de reliziență a adoelscenilor.

Obiectivele conferinței:

 • Prezentarea modelelor de lucru din experiența națională și international în oferirea serviciilor de sănătate calitive pentru adolescenți. Promovarea serviciilor existente în dezvoltarea și sănătatea adolescenților
 • Sporirea accesului specialiștilor la informații și cercetări în domeniul sănătații și dezvoltării adolescenților, factorilor de risc și protecție.
 • Facilitarea participării adoelscenților  în promovarea sănătății.
 • Schimb de experiență în practicile eficiente de lucru cu adolescenții extrem de vulnerabili și în stare de risc

 Programul conferinței este divizat pentru 2 zile de lucru și conține  sesiuni plenare, simpozioane și secțiuni tematice pe diferite aspecte ale dezvoltării și sănătății adolescenților.

 Temele abordate în cadrul conferinței:

 1. Organizarea și funcționarea durabilă a serviciilor de sănătate calitive pentru adolescenți.
 2. Sănătatea generală a adolescenților. Bolile cronice și stările tranzitorii la adolescenți. Dereglări de nutriție.
 3. Sănătatea sexual-reprodictivă a adolescenților.
 4. Sănătatea mintală a adolescenților. Violența și suicidul la adolescenți. Adicțiile la adolescenți.
 5. Diferențele gender în comportamentele de sănătate ale adolescenților.
 6. Adolescenții în stare de vulnerabilitate și de risc. Intervenții de sporire a relizienței și asigurarea dezvoltării sănătoase în condiții de risc.
 7. Participarea adoelscenților în promovarea sănătății. Rolul voluntariatului. Forumul adolescenților voluntari
 8. Educația comprehensivă pentru sănătate. Promovarea factorilor protectori și de sporire a relizientei la adolescenți.

La conferinţă sunt invitaţi să participe profesionişti din cadrul serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor, a mediului academic, reprezentanții organizațiilor și instituțiilor care activează în domeniu promovării și asistenței sănătății și dezvoltării adolescenților (instituții de învățământ, oficii de probațiune, serviciile de asistență sociale, ONG-le din domeniu etc.)

Conferința va avea loc în incinta Institutului Muncii (or. Chișinău, str. Zimbrului10)

Limbi de lucru: Română,  Rusă,  cu traducere Engleză

Doritorii de a participa la conferinţa sunt rugaţi să completeze formularul de aplicare şi să-l expedieze la numărul de fax: 022 40 66 32 sau la adresa de email info@neovita.md, info.neovita.md@gmail.com

Formularul de aplicare poate fi accesat pe pagina web www.sspt.mdwww.neovita.md

Data limită de expediere a formularului completat este 25  septembrie  2016.

Înregistrarea pentru conferinţă este deschisă, iar participarea în cadrul acesteia este gratuită.

Persoane de contact :   Natalia Gandrabur,  Tatiana Mardari CSPT Neovita( telefon: 022 40 66 32, 022 46 37 28, email: info@neovita.md, info.neovita.md@gmail.com)

MATERIAL CONFERINTA 

Documente ataşate
formular-de-aplicare_final_9267350.docx
docx, 127 KB


Altele din Anunturi


Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a echipamentului medical si accesorii destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, în cadrul Proiectului Moldo-Elvețian ”Generație Sănătoasă”. Data limită de prezentare a ofertelor comerciale este 30 noiembrie 2016, orele 14.00 la adresa: Mun. Chișinău, str. Socoleni 19, MD-2020, Associatia Obsteasca "Sanatate pentru Tineri" / Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita. Formularele de aplicare la tender sunt disponibile in limba Engleza, in perioada 18.10-30.11.2016, si se pot solicita prin email la adresa de email viorel.babii@neovita.md.
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a instrumentarului medical și mobilierului destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă” după cum urmează: 1. Lot de instrumentar medical 2. Lot de mobilier Data limită de prezentare a ofertelor comerciale este 30 noiembrie 2016, orele 14.00 la adresa: Mun. Chișinău, str. Socoleni 19, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor Neovita, telefon de contact: 022406634. Scrisoarea de invitație pentru participarea la tender și formularele de aplicare la tender se pot descarca aici
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță licitația de procurare a serviciilor de tipar în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă”. Data limită de prezentare a ofertelor este 09 iunie 2016, orele 17.00. Scrisoarea de invitație pentru participarea la licitație este aici. Solicitare oferte tipar
Citeşte mai mult...
Психологическое сопровождение беременности и родов семинар для врачей, психологов, специалистов по грудному вскармливанию
Citeşte mai mult...
Tender name: REFERENCE ­­­01 from 04.02.2016 Project title: "Healthy Generation – Scaling up Youth-Friendly Health Services in Moldova",
Citeşte mai mult...
Asociația Obștească ”Sănătate pentru Tineri” anunță lansarea tenderului de procurare a mărfurilor destinate Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor, în cadrul proiectului moldo-elvețian ”Generație Sănătoasă” după cum urmează...
Citeşte mai mult...
Prima Conferinţă Naţională în Sănătatea Adolescenţilor va avea loc la 4-5 decembrie 2014 la Chișinău. Conferinţa este organizată de Asociația Obştească „Sănătate pentru Tineri” şi Centrul Național de Resurse pentru Serviciile de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”, cu susţinerea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație.
Citeşte mai mult...
Specialiștii și voluntarii de la CSPT "NEOVITA" invită la Zilele Sanatatii din cadrul Expozitiei internationale specializate “MoldMedizin & MoldDent”, organizate la Sala de Expoziții MOLDEXPO, pavilionul 2
Citeşte mai mult...
În perioada 2 mai 2014 - 12 decembrie 2014, Asociația "Sănătate pentru Tineri" organizează o serie de vizite de monitorizare şi şedinţe de supervizare a activității Centrelor de Sănătate Prietenoase Tinerilor. Vedeţi Orginul Ministerului Sănătății privind activităţile de monitorizare a CSPT.
Citeşte mai mult...
O campanie cu genericul „Fac ce vreau, dar ştiu ce fac!” adresată adolescenţilor va fi lansată sâmbătă, 5 aprilie 2014, la Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „NEOVITA” din Chişinău. Campania promovează comportamentele sigure şi protectoare pentru adolescenţi.
Citeşte mai mult...
Dacă Dvoastră - Sunteţi îngrijoraţi de starea sănătăţii tinerii generaţii și activați în domeniu sănătății adolescenților - Sunteţi interesaţi de sporirea calităţii serviciilor de sănătate oferite adolescenţilor - Doriţi ca deprinderile Dvoastră de predare în domeniu sănătăţi şi dezvoltării adolescenţilor să fie mai eficiente atunci Cursul Avansat ”Şcoala de Vară în Sănătatea Adolescenţilor 2013”, 30 iulie -2 august 2013, va fi util pentru Dvoastră.
Citeşte mai mult...
Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a avut, la 6 iunie 2012, uşile deschise pentru adolescenţi şi părinţi. Evenimentul a fost ocazionat de împlinirea celor 10 ani de activitate a Centrului „Neovita”.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  Anunturi
© 2018 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 84   Total azi: 58

PAGINA ÎN SUS