Prima pagină  »  Centrul info  »  Articole

Articole
Ziua mondială a populaţiei a fost marcată la Costeşti

Ziua mondială a populaţiei a fost marcată la Costeşti

avante-costești1Voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Avante” și educatorii Asociației Obștești „Alternativa” au felicitat costeștenii cu ocazia Zilei mondiale a populației. Pe 11 iulie, tinerii au oferit fluturași despre accesul și alegerea în sănătatea reproducerii, edidat de Ministerul Sănătății din Moldova și broșuri privind combaterea HIV/SIDA editat de „Alternativa”. Acțiunea a avut loc în Centrul de Sănătate, centrul satului, piață, farmacii și stațiile de călători din sat.

De asemenea, tinerii au încercat să atragă atenția oamenilor cu un banner imens, pe care l-au afișat pe acoperișul spitalului şi pe care este scris mesajul „O lume de 7 miliarde contează pe fiecare dintre noi!”. 
 

Costeștenii au rămas surprinși de activitățile tinerilor și întrebau: „Ce-i asta? Cine sunteți?sau Ce sărbătoare este pe 11 iulie?” Astfel, tinerii instruiți de specialiștii de la „Avante” au venit cu răspunsuri la nedumeririle exprimate. Cuvintele simple de felicitare ale tinerilor au adus un zîmbet costeștenilor, care le-au mulțumit din inimă.

avante-costești2avante-costești3avante-costești4avante-costești5avante-costești6avante-costești7avante-costești8avante-costești9

Maria Bivol, Costești

sursa : http://ialovenionline.md/index.php/social/2150-ziua-mondial-a-populaiei-a-fost-marcat-la-costeti-Altele din Articole

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Istitutului Mamei și Copilului, Centrului Național de Managament în Sănătate, Campaniei Naționale de Asigurări în Medicină, Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor ”Neovita”, ai proiectului “Extinderea serviciilor de sănătate pritenoase tinerilor - Generaţie Sănătoasă”, UNICEF, și Direcţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare, s-au întrunit ...
Citeşte mai mult...
Interviu cu Galina Leşco şefa Centrului de sănătate prietenos tinerilor „Neovita”, medic obstetrician-ginecolog
Citeşte mai mult...
Portretul de succes al unui adolescent: „Dacă vrei să fii membru al unui grup, trebuie să fumezi măcar o dată”
Citeşte mai mult...
Dacă un adolescent este prea cuminte şi ascultă de toţi din toate părţile, el poate să devină un nevrotic sau un om nefericit, predispus la diverse comportamente riscante”, consideră Galina Leşco, directoarea Centrului pentru Sănătatea Tinerilor „Neovita”.
Citeşte mai mult...
Ne referim la Centrul Prietenos Tinerilor care mai mult de un an activează în incinta Centrului Medicilor de Familie Ungheni şi care urmăreşte...
Citeşte mai mult...
Adolescenții din Moldova și profesioniștii din domeniul sănătății adolescenților au acum două resurse valoroase: „ASISTENȚA INTEGRATĂ A SĂNĂTĂȚII ADOLESCENȚILOR (AISA). Ghid pentru prestatorii de servicii de sănătate la nivel primar” și „PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII ŞI DEZVOLTĂRII ADOLESCENŢILOR. Ghid pentru persoanele resursă din comunitate.
Citeşte mai mult...
Centre de sanatate pentru tineri vor fi deschise in toate raioanele din tara. Acestea vor oferi, gratuit, asistenta medicala, juridica, dar si psihologica adolescentilor aflati in dificultate. In prezent, in Moldova, sunt 12 centre de acest fel.
Citeşte mai mult...
Sănătatea tinerei generaţii este una dintre prerogativele medicilor soroceni. În ultimii ani tot mai multe campanii de informare cu tematica medicală sunt desfăşurate, majoritatea fiind adresate tinerilor.
Citeşte mai mult...
La Centrul medicilor de familie din Cimişlia s-a desfășurat, recent, un atelier de angajare şi orientare a factorilor de decizie locali în extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Tineri pentru Tineri” şi a reunit reprezentanţi ai Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală (CNSRGM), ai administraţiei publice locale, medici şi profesori, inspectori pentru minori, asistenţi sociali şi specialişti în protecţia drepturilor copilului, slujitori ai cultului, jurnalişti etc.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  Articole
© 2019 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 140   Total azi: 63

PAGINA ÎN SUS