Prima pagină  »  Centrul info  »  ISTORII de SUCCES

ISTORII de SUCCES
CSPT ATIS din Bălţi au organizat un eveniment de Ziua Internaţională a Prezervativului

La 14 februarie 2014, de Ziua Internaţională a Prezervativului, voluntarii din cadrul CSPT ATIS din Bălţi, în colaborare cu Asociaţia „Tinerii pentru Dreptul la Viaţă”, au organizat o acţiune publică de promovare a prezervativului ca mijloc de prevenire a sarcinii nedorite și a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS), inclusiv HIV.

Activiştii au informat tinerii unde pot beneficia de i-au informat pe tineri despre serviciile oferite de CSPT ATIS şi despre faptul că pot face aici gratis un test expres pentru HIV. Voluntarii au colectat donaţii, care ulterior vor fi utilizate pentru organiyarea unor activităţi, cu implicarea copiilor din familiile afectate de HIV/SIDA.

În context, voluntarii au realizat un filmuleţ video, în care tinerii pronunţă cuvântul “prezervativ” în l. daneză, “Svangerskabsforebyggendemiddel” şi dau definiţia dragostei.

 Altele din ISTORII de SUCCES

Olga Bostan este voluntară la "NEOVITA", Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din Chișinău. Cu o implicare civică de invidiat, Olga demonstrează că voluntariatul îţi oferă o sumedenie de oportunităţi şi experienţe de neuitat. După ce a vizitat mai multe ţări ale lumii, Olga face în continuare voluntariat.
Citeşte mai mult...
Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor (CSPT) din Cimişlia a organizat o serie de şedinţe la care au participat şi preoți din regiune.
Citeşte mai mult...
Adolescenții din Moldova și profesioniștii din domeniul sănătății adolescenților au acum două resurse valoroase: „ASISTENȚA INTEGRATĂ A SĂNĂTĂȚII ADOLESCENȚILOR (AISA). Ghid pentru prestatorii de servicii de sănătate la nivel primar” și „PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII ŞI DEZVOLTĂRII ADOLESCENŢILOR. Ghid pentru persoanele resursă din comunitate.
Citeşte mai mult...
„Doar un Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor nu este de ajuns pentru toţi adolescenţii din raion. Este nevoie să instruim cadrele medicale, profesorii şi alte persoane potrivite pentru comunicarea cu adolescenţii. Doar aşa putem asigura accesibilitatea şi durabilitatea serviciilor de sănătate pentru tineri la nivel local”, e de părere Svetlana Moroz, coordonatoarea CSPT "Tineri pentru Tineri" din oraşul Cimişlia.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  ISTORII de SUCCES
© 2019 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 94   Total azi: 60

PAGINA ÎN SUS