Prima pagină  »  Centrul info  »  ISTORII de SUCCES

ISTORII de SUCCES
Olga Bostan, voluntara de la NEOVITA

Totul a început, cred, cînd eram prin clasa a 8-a şi am devenit voluntară a Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”.

Mai apoi, dezvoltarea mea prin acest domeniu a continuat la liceu: mi-era mereu curios cum se desfăşoară „Caravana de Crăciun” şi de aceea am decis să mă implic, în clasa a 10-a, în activităţile senatului. Am fost aleasă preşedintele Departamentului „Voluntariat şi Asistenţă socială” şi împreună cu această echipă am reuşit să ajutăm copii din casele de copii din raionul Ungheni, satul Sineşti, din Nisporeni şi de la un centru maternal din capitală. Mai sunt pasionată şi de lumea jurnalismului, şi printr-o simplă, dar norocoasă întîmplare am ajuns voluntară la Radio Moldova şi Centrul Media pentru Tineri. Mai apoi, am devenit consilieră a Consiliului Local al Copiilor şi Tinerilor, iar acum sunt preşedintele grupului de lucru „Proiecte şi Relaţii Internaţionale”. De fapt, voluntariatul a devenit mai mult un mod de viaţă, deja, decît o activitate pentru timpul liber.

Ori de cîte ori fac un lucru încerc să-l fac cu multă pasiune, pentru că doar astfel obţin rezultatele care mă satisfac. Mai greu e atunci cînd n-am dorinţa necesară ca să mă motivez, dar cînd vine vorba de voluntariat, eu sunt deschisă şi disponibilă să contribui din tot sufletul. Cel mai important lucru care-mi alimentează şi pînă-n prezent entuziasmul meu pentru activităţile de voluntariat e satisfacţia pe care o primesc ori de cite ori pot fi utilă.

Voluntariatul m-a ajutat să mă dezvolt. Fiind implicată în multe activităţi, am început să privesc altfel lumea şi am înţeles de ce este important să-mi setez priorităţi corect, bazate pe valori şi principii fundamentale umane. Activitatea de voluntar a creat în jurul meu o reţea de oameni dragi, persone care mi-au devenit prieteni şi pe care pot conta, cu siguraţă. Voluntariatul m-a pus faţă-n faţă cu realitatea! După ce am interacţionat cu copiii din casele de copii, şcolile internat, gîndul că eu m-am născut mai norocoasă ca multe alte persone îmi serveşte drept o motivaţie bună să acţionez, să mă implic, să încerc să cauzez zîmbete.

Eu cred că implicarea civică te schimbă, îţi revoluţionează modul de percepţie a vieţii, te învaţă multe lucruri. Pe lîngă faptul că poţi fi tu de ajutor societăţii, toată această experienţă îţi poate veni ţie în ajutor. Fiind pasionată de călătorii, conştientizez că anume implicarea civică m-a ajutat să beneficiez de unele oportunităţi la care, în mod normal, n-aş fi avut acces. Avantajele implicării civice sunt că-ţi oferă multe şanse, déjà ţine de fiecare să le utilizeze sau nu!

Tinerii trebuie să facă voluntariat pentru a vedea o altă perspectivă asupra activităţii personale. Lucrurile financiar neremunerate pot servi drept o imensă remunerare spirituală, iar asta, pentru mine, contează mult mai mult.

Cei care zic că munca de voluntariat e o pierdere de timp, probabil, n-au avut posibilitatea să primească plăcere de la aceste activităţi. Să fii voluntar înseamnă să te dedici şi să dăruieşti, iar cînd dăruieşti-cîştigi!

Iuliana Mămăligă

Sursă: http://www.iulianam.com/Altele din ISTORII de SUCCES

Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor (CSPT) din Cimişlia a organizat o serie de şedinţe la care au participat şi preoți din regiune.
Citeşte mai mult...
La 14 februarie 2014, de Ziua Internaţională a Prezervativului, voluntarii din cadrul CSPT ATIS din Bălţi au organizat o acţiune publică de promovare a prezervativului ca mijloc de prevenire a sarcinii nedorite și a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS), inclusiv HIV
Citeşte mai mult...
Adolescenții din Moldova și profesioniștii din domeniul sănătății adolescenților au acum două resurse valoroase: „ASISTENȚA INTEGRATĂ A SĂNĂTĂȚII ADOLESCENȚILOR (AISA). Ghid pentru prestatorii de servicii de sănătate la nivel primar” și „PROMOVAREA SĂNĂTĂŢII ŞI DEZVOLTĂRII ADOLESCENŢILOR. Ghid pentru persoanele resursă din comunitate.
Citeşte mai mult...
„Doar un Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor nu este de ajuns pentru toţi adolescenţii din raion. Este nevoie să instruim cadrele medicale, profesorii şi alte persoane potrivite pentru comunicarea cu adolescenţii. Doar aşa putem asigura accesibilitatea şi durabilitatea serviciilor de sănătate pentru tineri la nivel local”, e de părere Svetlana Moroz, coordonatoarea CSPT "Tineri pentru Tineri" din oraşul Cimişlia.
Citeşte mai mult...


ANUNTURI

Informaţii despre cele mai recente evenimente organizate de centrul SSPT, participanţi, subiecte abordate


ISTORII de SUCCES

Găsiţi aici cele mai frumoase practici, istorii de succes, care merită a fi urmate.

 

 
Prima pagină  »  Centrul info  »  ISTORII de SUCCES
© 2019 Sănătate pentru Tineri, Republica Moldova
Toate drepturile rezervate
Developed by Andrei Madan
Total vizitatori ieri: 94   Total azi: 58

PAGINA ÎN SUS